Sådan kommer du igang

Intro for begyndere

Tango Aarhus og byens tango-undervisere holder jævnligt gratis intro for begyndere, hvor du kan møde op uden partner og få en smagsprøve på verdens bedste pardans. Hvis du kommer uden en dansepartner er den eneste risiko, at du som kvinde bliver sat til at danse herre, da der ofte er overtal af kvinder.

Holdundervisning

For at lære at danse tango er det nødvendigt at følge holdundervisning i en periode. Byens store tangoskole hedder Tango MaleVaje og udbyder masser af holdundervisning ca. en gang i kvartalet. Desuden er der et par mindre udbydere: Bajotango underviser øvede, Jens Christian-Ravn og  Tangotango underviser begyndere/letøvede.

Tango Aarhus arrangerer en kursusrække i foråret for begyndere samt sommer- og efterårs workshops for letøvede/øvede.

Hvordan finder man en dansepartner?

Mangler du en dansepartner kan du melde dig ind i gruppen ”Tango i Århus” på Facebook, hvor mange søger en partner til holdundervisning. Gruppen har 1.400 medlemmer med interesse i Tango, så der er ofte hurtig respons. Gruppen er en fælles gruppe for al tango i Aarhus. Underviserne plejer også gerne at ville hjælpe med at lave et match. Når du først har gået på et hold og begynder at færdes i tangomiljøet, vil du møde andre dansere som du kan tage undervisning sammen med.

Til holdundervisningen får du instruktion i trin og figurer, men det er træningen mellem holdene, der gør dig til tangodanser.  Tango Aarhus afholder hver uge fredagspractica, hvor du kan blive en del af tangomiljøet og møde andre dansere.